10/28/15 15:41
(http://pik.bg)

Среща за социалното включване ще се състои в София

Среща за социалното включване ще се състои в София

Среща-дискусия на тема "Размисли за социалното включване - старите проблеми в ново издание или нови проблеми в старата форма" ще се състои утре в София. Това съобщават от Националната комисия на България за ЮНЕСКО.

Във форума ще участват генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, Хенрика Мошчицка-Дендис - заместник-министър на външните работи на Полша, Агнешка Кошчушко - директор на Полския институт в София, Любов Костова - директор на Британския съвет, проф. Иван Илчев - ректор на Софийския университет, Кшищоф Крайевски - посланик на Полша в България.

Срещата се организира от Полския институт в София, посолството на Полша в София, ЮНЕСКО, Британския съвет и Софийския университет.

Въпросите, които ще бъдат обсъдени са свързани с равенството, културното многообразие, възможностите за социално включване, предизвикателствата и постиженията на дългосрочните политики за социално включване. Ще се дискутират въпросът за значението на образованието като предпоставка за социално включване, както и възможностите за социално включване на различни групи като бежанци, мигранти, малцинства. Ще бъде разгледан и проблемът за социалното изключване - дали той е резултат от предразсъдъци, или е обективен факт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване