10/28/15 07:40
(http://www.klassa.bg/)

Увеличаването на дълговете в развиващите се икономики представлява най-голямата опасност за световната финансова система

 Увеличаването на дълговете в развиващите се икономики представлява най-голямата опасност за световната финансова система в момента, заяви бившият председател на американския федерален резерв Бен Бернанке, пише The Telegraph.
„Светът не научи уроците си от Азиатската криза през 90-те, когато местните банки заемаха долари, но финансираха местни проекти в местни валути. Това е опасно нещо“, заяви Бернанке.
Развиващите се пазари в момента се радват на мащабни притоци на капитали, след като централните банки на развитите икономики, като САЩ намалиха лихвите и инвеститорите отбелязаха голяма възвращаемост. МВФ обаче предупреди, че тази монетарна политика на САЩ може да предизвика вълна от корпоративни фалити в развиващите се икономики и кредитни кризи, когато доларът се засили.
„Това е най-значимата финансова опасност сега, ситуацията в развиващите се икономики. Работата не е федералният резерв на САЩ да промени монетарната си политика. Мисля, че е необходим по-директен подход. Банките в развиващите се икономики трябва да бъдат предупредени от регулаторните органи, че трябва да бъдат внимателни с валутните разлики. Те трябва да бъдат защитени от неочаквани движения“, добави бившият председател на Фед.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване