10/28/15 15:43
(http://pik.bg)

Утре откриват участъка между Оризово и Димитровград на АМ „Марица“

Утре откриват участъка между Оризово и Димитровград на АМ „Марица“

Утре, 29 октомври, ще бъде открит ЛОТ 1 Оризово – Димитровград от автомагистрала „Марица“ с дължина 31,4 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Церемонията ще се състои около 13.00 ч. в началото на Лот 1 - при 5-ти километър.

Със средства от оперативната програма Агенция „Пътна инфраструктура“ изгради двата Лота на магистралата с обща дължина 65,62 км в участъка от Оризово до Харманли. На официалната церемония за откриването на ЛОТ 1 ще присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, представители на изпълнителите и др.

Изпълнител на договора за строителство на Лот 1 Оризово – Димитровград на стойност 159 755 613,60 лв. с ДДС е „КООПЕРАТИВНО ДРУЖЕСТВО „КООПЕРАТИВА МУРАТОРИ& ЧЕМЕНТИСТИ - ЧИ. ЕМ. ЧИ. ДИ РАВЕННА“. Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД „Т7/СНИК“. Договорът с дружеството е на стойност 678 600,00 лв. с ДДС.

Автомагистрала „Марица“ е с обща дължина от около 117 км и осъществява връзка по направлението между АМ „Тракия“ и ГКПП „Капитан Андреево“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване