10/28/15 18:54
(http://pik.bg)

Ценко Чоков нямал общо с огнената вендета срещу Тушинов (снимки)

Ценко Чоков нямал общо с огнената вендета срещу Тушинов (снимки)

Районната прокуратура в Бяла Слатина спря разследването за палежа на колите на Веселин Тушинов от село Галиче, предаде „Конкурент“. Пламъците лумнаха пред дома му през февруари т.г. По време на разследването потърпевшият твърдял, че е видял извършителя на престъплението. По думите на Тушинов това е кметът на селото Ценко Чоков. Той заявил, че с жена си чули кучешки лай и тропане по ламарините на колите, паркирани пред къщата. Според показанията им, двамата веднага отишли на прозореца, за да видят какво се случва. Според Тушинов отвън бил Ценко Чоков, облечен с тъмни дрехи и шапка. Това потвърдила и жена му. По думите им, кметът на Галиче полял двете коли със запалителна течност, а след това ги възпламенил. Щом пламъците лумнали, Чоков избягал и влязъл в младежкия дом на селото.

Поради тези показания управникът бил разпитван няколко пъти от органите на реда, а от ръцете му бяха взети и натривки за експертиза, която да установи има ли следи от запалителна течност по тях. Такива обаче не бяха открити. Чоков имал и алиби за времето, в което е извършено престъплението пред дома на Тушинов. По това време той бил със своя позната в дома си. Това било потвърдено от нея, както и от сина на Чоков – Мартин. След 3 ч. в нощта на 21 февруари кметът излязъл с лекия си автомобил, за да изпрати жената, която му гостувала до дома й. Друг свидетел разказал, че видял Ценко Чоков да минава с колата си в селото и потвърдил, че го видял как оставя своята позната пред дома й, после спрял до едно от заведенията в Галиче, за да си купи минерална вода и си тръгнал към вкъщи. Наблюдаващият прокурор от държавното обвинение в Бяла Слатина е спрял разследването с мотивите, че няма установен извършител. Липсват и достатъчно достоверни доказателства, които да сочат конкретно лице за извършител и да бъдат безспорни и подкрепени от тези, събрани в хода на разследването.

Веселин Тушинов е обжалвал спирането на разследването и случаят бил изпратен в съда. Магистратите от Бяла Слатина потвърдиха, че решението е правилно. От прокуратурата и съда са категорични, че е недопустимо да се вярва само на показанията на пострадалите. Прокурорът е задължил водещия разследването да продължи работата си по случая. Вече е изготвен и съответен план, по който да се работи за разкриване на престъплението.
Малко след като името на Ценко Чоков бе замесено в палежа на колите, кметът заяви, че Веселин Тушинов иска да го опетни, тъй като е мераклия за кметския пост. Самият Тушинов се кандидатира за кмет на Галиче, но загуби със значителна разлика от гласовете за Чоков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване