10/29/15 13:37
(http://pik.bg)

Eксперт: Призовавам всички шофьори - намалете скоростта

Eксперт: Призовавам всички шофьори - намалете скоростта

Призовавам всички шофьори - намалете скоростта. Това каза Алекси Кесяков секретар на държавно-обществената консултативна комисия по безопасност на пътя към МС по време на пресконференция за акция "Зима", цитиран от "Фокус". "Наближава зима, температурите падат, видимостта става мрачкава, това изисква намаляване на скоростта. Призовавам всички шофьори :" Намалете скоростта", заяви Алекси Кесяков.

" В този период рязко нарастват ПТП с пешеходци. Когато говорим за възрастните пешеходци, те също са били малки, но не са били научени. Много хора разчитат на това, че някой друг ще научи детето му на правила на движението. Искаме да се обърнем към всички семейства, защото нещастието се връща във фамилията. Човек си отива поради невежество, няма случайни неща", уточни Кесяков.

"При първите минусови температури мостовете и естакадите замръзват и е необходимо да намалим скоростта, за да не загиват цели семейства. Човешкото тяло е много крехко и лесно се поврежда. Знаем друга класификация - трудови катастрофи , семейни катастрофи трябва да ги намалим и предотвратим. Искаме да се обърнем чрез медиите, за да се замислят хората. Катастрофите са едни и същи, нищо не се е променило. Променя се обстановката. Необходимо е да се слагат каски и колани. Да запазим здравето си на пътя", призова Алекси Кесяков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване