10/29/15 06:42
(http://www.klassa.bg/)

Балансът на силите в Сирия е в полза на Асад

 Сирийският президент Башар Асад стана стопанин на положението, след като Русия и Иран започнаха да оказват помощ на сирийските власти, пише International Business Times.„Балансът на силите сега е в полза на Асад”, заяви председателят на Комитета на началник-щабовете генерал Джоузеф Данфорд при изслушванията в Сената на САЩ във вторник.

На свой ред шефът на Пентагона Ащън Картър отбеляза, че по въпроса за отстраняването на Башар Асад САЩ се ръководят основно от политически подход, предаде АП.

Тези изявления срещнаха критика от страна на сенатора-републиканец Линдзи Греъм. Според него положението на Башар Асад е „извънредно здраво”, а САЩ са предали Сирия на Русия и Иран. „Ако аз бях Асад, то това би бил удачен ден, тъй като правителството на САЩ даде да се разбере, че не се кани да ме сваля”, заявил Греъм.

13,5 милиона души в Сирия се нуждаят от хуманитарна помощ и защита, съобщи ООН. Сред тях са и 6 милиона деца. Цифрите показват, че само за 10 месеца броят на нуждаещите се от помощ се е увеличил с 1,2 милиона души, заяви пред Съвета за сигурност заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Стивън О'Брайън. Той коментира, че насилието в Сирия е предизвикало "една от най-големите миграционни кризи на новото време".Около 6,5 милиона души в Сирия са напуснали домовете си, а 4,2 милиона души са напуснали страната, добави О'Брайън

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване