10/29/15 11:01
(http://www.dnevnik.bg/)

Бъчварова потвърди, че атентатът в София е срещу Алексей Петров, стреляно е с гранатомет


Охранител на Алексей Петров е подал сигнала на тел. 112 за извършения срещу бизнесмена атентат. Това съобщи пред депутатите вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Тя беше извикана, за да даде подробности около опита за покушение днес в София и стрелбата с гранатомет.

Сигналът е подаден в 8:54 часа. Стреляно е по кола на Алексей Петров, заяви Бъчварова. Сигналът е постъпил от негов охранител, който не е бил на работа, допълни тя. Вероятно деянието е извършено 10-15 минути по-рано, това е нормално, защото първо се извежда от мястото нападнатото лице, посочи тя.

Вътрешният министър потвърди и че има изстрел с РПГ.

Установено е, че няма пострадали хора. Има увреждане на автомобила и на временна постройка.

Около 20 служители на МВР има в момента, извършва се оглед под наблюдение на прокурор.

Бъчварова потвърди и че се издирва автомобил, от който е стреляно. Организирано е заградително мероприятие на територията на София и страната за издирване на автомобил, установен, че е бил на мястото, разпитват се и свидетели, каза вътрешният министър.

Тя посочи, че мястото на атентата не е в непоследствена близост до дома му, а е избрана слабо обитавана местност.

В кулоарите на парламента Бъчварова отказа повече подробности по случая.

Срещу Алексей Петров бе извършен опит за покушение през август 2002 г. Тогава по него беше стреляно пред басейна "Спартак", а Петров бе в тежко състояние с огнестрелна рана в гърдите и бедрото. 

Алексей Петров е бивш служител на Специализирания отряд за борба с тероризма. През 2008 г. името му бе огласено от тогавашния вътрешен министър Румен Петков като офицер на прикритие в ДАНС. Петров бе и съветник на бившия директор на ДАНС Петко Сертов. През 2009 г. той даде на тогавашния премиер Борисов документи с гриф "поверително" за корупция в кабинета на Сергей Станишев, като обяви, че прави това в качеството си на "лоялен гражданин".

През февруари 2010 г. той бе арестуван при шумната акция "Октопод". Първоначално тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов съобщи, че групата, задържана в "Октопод" е извършавала данъчни престъпления, включително източване на комбината "Кремиковци", изнудвания, рекет и е замесена дори със склоняване към проституцията. Впоследствие обаче до съда стигна единствено обвинението за рекет срещу двама души.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване