10/29/15 10:49
(http://pik.bg)

Депутати: СЕМ е паразитен орган, да се закрие

Депутати: СЕМ е паразитен орган, да се закрие

Депутатите приеха бюджета на СЕМ за първото полугодие, но не и този за второто полугодие на 2014 г..

Председателят на СЕМ Георги Лозанов, който присъстваше в залата, стана свидетел на обвинения и нападки към органа.

Някои депутати от БСП предложиха СЕМ да бъде закрит. Янаки Стоилов от левицата запита: „Известно ли е ви, че в България се връща цензурата? Известно ли ви е, че много от медиите се използват за масови манипулации?“ „На път сте да превърнете журналистическата професия в унизителна. Има нужда от по-голяма регулация в електронните медии”, добави Стоилов.

Колегата му Валери Жаблянов, пък смята, че има изключителна деформация на медиите по отношение на обективността им.

„Какво стана с проверките за собствеността и публичността на медиите в България? Журналистическата професия се превърна в слуга на олигархията. Медиите се превърнаха в 5-ти участници в изборите. Къде е СЕМ, когато медиите фалшифицират изборните резултати и ги показват преди да са обявени официално? СЕМ е паразитен орган, харчи парите на държавата. Подкрепям да бъде закрит”, каза още той.

Лидерът на ДПС Лютви Местан призова дебатите по доклада на СЕМ да не се превръщат в предизборна кампания на партиите между 1 и 2 тур на местния вот. Има необходимост от трезва, обективна оценка за съдържанието на доклада на СЕМ, смята Местан. От своя страна Атанас Мерджанов призова да бъде поканен вътрешният министър Румяна Бъчварова в зала заради атентата в София.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване