10/29/15 10:00
(http://www.dnevnik.bg/)

Имунитетът на Сидеров може да падне още в петък, смята Десислава Атанасова


Народното събрание може още в петък да разгледа предложението на временната комисия да се отнемат депутатските имунитети на лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговия колега от парламентарната група на партията  Десислав Чуколов, заяви Десислава Атанасова пред БНР.

Атанасова е член на временната комисия и на правната комисия.

"Докладът трябва да е внесен в деловодството и надявам се, че председателят на Народното събрание.
има възможност, съгласно правилника, да го внесе като извънредна точка в дневния ред на утрешното пленарно заседание. Все пак трябва да има 24 часа от внасянето на доклада в деловодството", заяви Атанасова.

Комисията е обсъдила само първото искане на главния прокурор Сотир Цацаров от 12 октомври, с което иска да се даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Сидеров и Чуколов за хулиганските им прояви при магазинчето на ул. "Раковски" на 9 октомври. Само по него е изтекъл 14-дневният срок, в който Чуколов и Сидеров можеха да се откажат сами от имунитетите си.

Пред Нова телевизия председателят на временната комисия Димитър Главчев обясни
защо при случая с нахлуването в НАТФИЗ се иска задържането на лидера на "Атака". Главчев заяви, че задържането се иска с мотивите за извършени непристойни действия, грубо нарушаване на обществения ред, като деянието се отличава с изключителна дързост.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване