10/29/15 10:59
(http://pik.bg)

Как да си направим Microsoft акаунт

Как да си направим Microsoft акаунт

Купили сте си чисто нов Windows 10 лаптоп или таблет и се питате кое е първото нещо, което трябва да направите сега?

Отговорът е, че трябва да си създадете Microsoft акаунт. Този акаунт ще е вашият ключ към всички страхотни инструменти, услуги и продукти на Microsoft.  

1. Създаване на профил

За да си създадете Microsoft акаунт трябва да попълните онлайн формуляр за регистрация. Достъп до него може да получите от вашия уеб браузър или чрез докосване на „Create a new account“ когато ви бъде напомнено за това при първото ви стартиране на Windows 10. Трябва да въведете вашето име, презиме, дата на раждане и още няколко подробности.

2. Нямате имейл адрес

Вашето потребителско име вашия имейл адрес. Ако имате Google, Yahoo или някакъв друг вид адрес, въведете го тук. Ако не разполагате с имейл адрес, не се притеснявайте. Кликнете върху „Or get a new email address“. В полето под Username въведете адреса, който искате (той трябва да бъде уникален) и изберете @hotmail или @outlook. Ако въведеното от вас име не е уникално, не се притеснявайте – системата ще ви даде някои други варианти.

3. Верификация на имейла

След това ще получите имейл с молба да проверите молбата си за създаване на Microsoft акаунт. Това е много важна стъпка, тъй като предотвратява хакерите да създадат акаунт на ваше име. Ето защо когато получите този имейл, кликнете върху синьото поле „Verify“. Това ще потвърди на Microsoft, че вие сте в течение на случващото се и компанията ще финализира процеса на създаване на акаунт.

4. Допълнителна конфигурация

Вие вече сте си създали свой собствен Microsoft акаунт и можете да го използвате за влизане в Window 10. Той ще работи на всички ваши устройства с Windows. Ако в бъдеще искате да направите някакви промени, като например смяна на паролата, върнете се на account.live.com въведете данните на акаунта си и вие ще бъдете отведени до менюто на опциите за конфигуриране.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване