10/29/15 07:49
(http://www.klassa.bg/)

Караджов: По руски модел Сидеров се опитва да дестабилизира страната

 Казусът, пред който ни изправиха Сидеров и Чуколов е уникален, защото за мен истинската причина е изляло целенасочена. Това е опит за хулигански пиар, чрез който те печелят фенове и част от тези фенове се ентусиазират в подобни ситуации. Това каза в ефира на БНТ реформаторът Гроздан Караджов, който е и член на временната парламентарна комисия за сваляне имунитета на лидера на „Атака“ – Волен Сидеров.

Не е тайна, че изборните резултати за „Атака“ бяха лоши, изчерпано е доверието към него и партията му. Затова се търси поредното шоу, за да компенсира загубите, които вече търпи от доста години. Но в него прозира и план за дестабилизиране на страната. Това е руският модел за дестабилизиране на страната. Не случайно сред агитката в подкрепа на Сидеров видяхме руското знаме. Едва ли Путин се занимава с това. Но е факт, че звездата на Сидеров изгрява винаги около Кремъл. Моделът, който хвърля сянката върху нашата страна, Сидеров е един от проводниците на руската политика. Затова хората казват – махнете му имунитета, коментира реформаторът.

Караджов показа дебела папка със свидетелски показания по казуса „Сидеров-Чуколов“, която им е била предоставена от прокуратурата. Именно въз основа на тези доказателства днес комисията, въпреки пречките, които са били създадени в началото на заседанието, започнало като открито за гражданите, си е свършила работата, но при закрити врати.

На заседанието бяха поканени Волен Сидеров и Десислав Чуколов, но те отказаха и комисията заседава при закрити врати. Единодушно  взехме решение да свалим имунитета на Сидеров. Вероятно още утре ще го внесем в парламента и ако има възможност да влезе в дневния ред на НС, може да имаме окончателно решение още тази седмица. Освен това има предложение да бъде съкратен и срокът - от 14 на 5 дни, в който ще се разглеждат исканията на Сотир Цацаров за свалянето на имунитета, което е също много важен момент, посочи Гроздан Караджов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване