10/29/15 08:10
(http://pik.bg)

Ненчев: Купуваме нов целеви изтребител

Ненчев: Купуваме нов целеви изтребител

Въпросът за ремонта на МиГ-овете ни предизвика сериозна обществена дискусия, спорът още продължава. Обръщам се с предложение да се направи журналистическо разследване по въпроса с модернизацията на МиГ-29 до сега. Ако се обърнете към мен, аз ще ви съдействам. Има много интересни неща в тези договори. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев в ефира на Би Ти Ви.

Реакцията срещу нас не е от Русия, а от предприятието "Миг", уточни военният министър. "Аз получих държавни гаранции и сигурност от Полша по въпроса за ремонта на МиГ-овете ни. Получихме изключително изгодни условия. Освен това сме предприели стъпки затова бъдещите ремонти да стават у нас", разкри той.

Министър Ненчев добавим, че са предприети стъпки за купуването на нов целеви изтребител. "Предстои да направим първата вноска за него. Предстои този въпрос да се разгледа в комисия. Всичко по сделката ще бъде прозрачно и обществеността ще бъде уведомена. Всичко онова, което съм сторил до сега е било продиктувано от националния интерес", увери Ненчев.

По повод думите на Бойко Борисов, който си е пожелал за рождения ден нова ескадрила, Николай Ненчев заяви, че е възможно да се случи. Той коментира и охраната на границите ни. "Има индикации за засилване на бежанската вълна. Имаме готовност да изпратим още военни по границата".

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване