10/29/15 07:42
(http://www.klassa.bg/)

Парламентарната комисия свали имунитета на Сидеров

 На ход е парламентът да потвърди решението на 17-членната временна комисия

Временната комисия, която се занимава с искането на главния прокурор за сваляне на депутатския имунитет на Волен Сидеров и Десислав Чукулов ("Атака") за събитията от 12 октомври пред магазинчето в центъра на София, подкрепи искането.

Последната дума ще има парламентът, който трябва да потвърди или отхвърли решението на 17-членната временна комисия "Сидеров" в НС.

Припомняме, че на 12  октомври Сидеров предизвика скандал с твърденията си, че в този клек-шоп се продават наркотици. Заседанието на комисията продължи само 45 минути.

Това е трибунал, това не е комисия, изригна пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров след като влезе на закритото заседание на временната анкетна комисия, която обсъжда свалянето на депутатския му имунитет и този на Десислав Чуколов, предаде „Фокус“.

Той каза,че членовете на комисията не искат да приемат правила и не искат да допуснат депутати, които не са членове на комисията. „Досега няма такъв случай на закрито заседание да не се допускат народни представители“, заяви той. По думите му, комисията се е събрала с точно определена поръчка без да слуша никакви аргументи. „Това е изключително опасно, което правят в момента“, коментира той каза, че това значи край на правовия ред. Депутатът каза, че не се отказва от депутатския си имунитет, за да се убедят хората в това как действат правилата. 

По-рано днес пред Народното събрание привърженици на "Атака" проведоха протест в подкрепа на лидера си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване