10/29/15 17:05
(http://pik.bg)

Полицейски синдикат подкрепя позицията на съдии, прокурори и следователи

Полицейски синдикат подкрепя позицията на съдии, прокурори и следователи

Синдикалната федерация на служителите в МВР изцяло подкрепя позицията, изразена в отвореното писмо на Съюза на съдиите, Българската съдийска асоциация, Асоциацията на българските административни съдии, Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите, съобщиха от СФСМВР.

През последните десетилетия с такива „реформи“ бавно и мъчително беше убивана Българската армия. След серия подобни „реформи“ българското МВР и служителите му са изправени пред риска да се окажат неспособни да изпълняват функциите и задълженията си. Очевидно е дошъл редът на съдебната система. Като хора с ясна гражданска позиция и служители в правоохранително ведомство категорично заявяваме, че това е недопустимо. Съсловните организации на българските магистрати имат пълната ни подкрепа и ако им се наложи да излязат на улицата в защита на професионалните си права, ние ще бъдем до тях.

Припомняме, че вчера в отворено писмо на петте съсловни организации от съдебната система съдии, прокурори и следователи изразиха категоричното си несъгласие с предложението за промяна за реда на определяне на размера на основното месечно възнаграждение за най-ниската съдийска, прокурорска и следователска длъжност, съдържащо се в проекта за бюджета за 2016 г. Писмото е адресирано до председателя на НС, премиера, министъра на финансите и министъра на правосъдието. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване