10/29/15 12:55
(http://pik.bg)

ПЪРВО в ПИК! Вижте как Борисов откри пречиствателната станция в Равда (снимки)

ПЪРВО в ПИК! Вижте как Борисов откри пречиствателната станция в Равда (снимки)

"Няма по-голяма помощ за бизнеса, туризма и за здравето на хората от чистата околна среда. Винаги се радвам много, когато правим пречиствателни станции и до момента сме изградили над 50, като до 2 години ще сме подсигурили качеството на водата по цялото ни Черноморие. През последните 10 години туризмът и селищата в община Несебър се развиват динамично и станцията в Равда, която е построена преди 40 години, дълго време не беше в състояние да осигурява необходимата чистота на водата." Това написа във "Фейсбук" министър-председателят на България Бойко Борисов.

Днес той, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Община Несебър Николай Димитров откриха пречиствателната станция в Равда

"За над 221 000 жители от Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас, Кошарица, Равда и близките селища Каблешково, Ахелой и Тънково ще бъде от полза модернизираната станция в Равда, която тази сутрин открихме с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, кмета на община Несебър Николай Димитров и кмета на Бургас Димитър Николов. Обновяването е за над 96 млн. лева.

Реконструирани са над 7 км довеждащи колектори и са изградени над 14 км нови, построени са четири нови канални помпени станции, а три са модернизирани. Дълбоководното заустване отвежда пречистените отпадъчни води на 2,4 км навътре в морето, така че да са далеч от плажната ивица на населените места и са спазени всички световни стандарти. Сухата маса на месец, която ще остава в тази пречиствателна станция, е 2 000 т. Досега това е влизало в морето", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване