10/29/15 08:17
(http://pik.bg)

Румен Гечев: България е изправена пред гръцки сценарий

Румен Гечев: България е изправена пред гръцки сценарий

До края на тази седмица проектобюджетът за 2016 ще бъде внесен в парламента. Всичко върви по законовия ред. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Владислав Николов.

По думите му документа има много показатели, които сочат, че икономиката върви в правилната посока. Николов е категоричен, че през следващите години бюджетният дефицит ще намалява. Депутатът от "БСП лява България" Румен Гечев заяви, че цифрите в проектобюджета сочат, че страната ни е изправена пред гръцки сценарий.

През следващите три години дългът ще бъде удвоен. Ще влезем и в спиралата на икономическа зависимост от трети държави, подчерта той. Според закона всеки бюджет трябва да мине през обществено обсъждане преди да бъде внесен в парламента, а това не бе направено. Къде отидоха хвалбите на управляващите за голям ръст в приходите? Ако това бе вярно, те щяха да се похвалят преди изборите, а не да оставят публикуването на данните за ден след вота. Този бюджет е безидеен, отсече Гечев.

Цяла година управляващите заблуждаваха българската общественост. Повториха 1000 пъти, че няма да се наложи актуализация на бюджета, за което предупреждавахме още през пролетта. А сега се оказва, че бюджетът за тази година трябва да бъде актуализиран с около 1 млрд. лв., каза още социалистът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване