10/29/15 07:47
(http://www.klassa.bg/)

Сидеров ни връща към нацистка Германия

 Най-възмутителното от всички постъпки на г-н Сидеров през последните дни, е невероятната злоупотреба с понятието депутатски имунитет. Дори прилагателното към съществителното показва, че господинът има имунитет като депутат, сиреч като народен представител, чието задължение, след като е избран от народа като такъв, е да формира закони, тоест да участва в законодателната власт. В никакъв случай, обаче, депутатският имунитет не му дава каквито и да е правомощия в изпълнителната власт. Той няма право да води разследвания , няма право да въздава правосъдие, няма право да влиза където и да е, защото това не е в компетенциите му на депутат. Нека да допуснем за момент, че в прословутия вече клекшоп около НАТФИЗ или вътре във висшето учебно заведение действително се продават наркотици или цигари без бандерол. Нека да го приемем чисто хипотетично, макар да съм абсолютно убеден, че това няма нищо общо с истината. Дори така да беше, г-н Сидеров не може да си присвоява правомощията на разследващ и полицейски орган, тъй като той не е такъв. Никой не го е оторизирал с подобни функции и правомощия. Няма български гражданин, включително и от избирателите на „Атака“, който да го е избирал, за да въздава правосъдие, да води разследване за продаването на наркотици, да влиза и да излиза от където и да било. Това първо.

Второ, много ми се ще да разбера – неговият депутатски имунитет простира ли се извън собствената му, нещастна персона. Защото, както ни съобщават медиите, той винаги води след себе си тъй наречените 

„десетина здрави момчета“

Тези десетина здрави момчета, за разлика от него и авера му Десислав Чуколов, нямат никакъв имунитет - нито депутатски, нито какъвто и да било. Поради тази причина те трябва да бъдат тутакси арестувани от органите на реда, защото тъкмо те осигуряват силовото влизане на субекта Сидеров във висши учебни заведения, препятстването на учебни занятия, самоправство и т.н. Защо до този момент, питам аз, тези негови здрави момчета нито веднъж не бяха арестувани? Те не бяха арестувани, когато самоправстваха в нощите на протестите срещу правителството на Орешарски 2013 г. , не бяха арестувани, когато му осигуриха насилствено влизане в БНТ пак през лятото на 2013, защото аз си спомням това. Никой очевидно не ги е арестувал, след като са блъскали портиера на НАТФИЗ, когато са влезли първия път там. Тези хора трябва да бъдат арестувани, защото депутатският имунитет на Сидеров, освен всичко, което казах за него, при всички положения не се простира извън неговата телесност и извън неговата персона.

Трето, изключително опасно е, че г-н Сидеров няма каквото и да е съзнание за разделяне на властите в България – на законодателна, изпълнителна, съдебна. Той си присвоява функциите и на трите власти. Мога да се сетя защо това е така. Защото лидерът на "Атака" отдавна не е представител на българските националисти. Той защитава интересите на чужда държава,

на путинова Русия в България,

и прави това вече мандат и половина. Да, путинова Русия е авторитарна държава, в нея съществуват щурмови отряди, подобни на хитлеровите през 30-те години на миналия век в Германия, които също вършат самоправство в Русия. Тази организация в путинова Русия се нарича „наши“ или помежду си те се наричат „нашисты“ (забележете суфиксът, с който се образува). Очевидно г-н Сидеров смята, че подобни неща могат да съществуват и в България. Това е абсолютно невъзможно, защото България е и европейска, и демократична страна, за разлика от предмодерна путинова авторитарна Русия, чиито интереси той защитава тук у нас.

Четвърто, във всеки случай депутатският имунитет не дава никому право да обижда, псува и нарича с неприлични думи който и да било. Депутатският имунитет пази депутата в неговите изказвания, за да не бъде политически преследван за тях, колкото и безумни да са те. Ако например г-н Сидеров заяви в парламента, че САЩ са сатанинска сила, което е едно безумно изказване, или каже в Народното събрание, че руският народ е богоносец, друго безумно ирационално изказване – никой няма право да го преследва за това. Но да заяви на студентка, че е проститутка или наркоманка, това няма нищо общо с неговото депутатство и за което той трябва да бъде пазен. Това е възмутително. Много съжалявам за това, което казах, ако се окаже, че междувременно г-н Сидеров е отключил някакво сериозно психологическо разстройство. Поведението му през последната седмица говори за такава възможност. В този случай аз бих го съжалил и горещо бих му препоръчал успешно лечение. Но ако той продължава да бъде вменяем, ако той е здрав, аз предлагам проблемът със снемането на депутатския му имунитет да бъде решен много бързо и да бъде престъпено към неговия и на г-н Чуколов арест, за 

да престанат подобни гаври

Чуват се коментари в медиите, че може би случващото се е някакъв сценарий, с цел да плаши хората, че те са поставени на колене. Не зная дали е така, но ако атакистът разиграва някакъв такъв сценарий, то той е толкова безумен, че наистина по-скоро подкрепя моята хипотеза за отключено психическо заболяване. Включително неговите работодатели от Москва трябва да са неудовлетворени от това, което върши. Защото Сидеров настройва срещу себе си огромни групи от хора, най-разнообразни и най-вече настройва срещу себе си българската интелигенция и българската полиция, които предполагам, че изпитват силни негативни чувства към него. Но ако българските граждани могат да се почувстват заплашени от това, че някой може да ги арестува, ако обиждат, ако отнемат насила чужди вещи – примерно, мобилни телефони, както прави лидерът на "Атака", ако се чувстват заплашени, че могат да бъдат арестувани, когато извършват хулигански прояви, ако се чувстват заплашени, когато нахлуват във висше учебно заведение, което се ползва с автономия – то те би трябва да се чувстват заплашени от самия закон. А законът е създаден, за да пази гражданите, а не за да ги заплашва. Представете си какво би си помислил млад човек, наблюдавайки поведението на Волен Сидеров и непрекъснатото позоваване на неговия депутатски имунитет. Ако той няма здрав морал и ако не е достатъчно екзистенциално здрав, такъв един млад човек би могъл да възмечтае да стане депутат не за друго, а за да може да върши каквото си иска – да може да хулиганства, да може да обижда, да може да удря, включително и служителите на реда, да потъпква закона. Това е изключително лош пример.

От това, което имах възможност да проследя в интернет, трябва да призная, че останах силно разочарован и от равнодушното държание на някои от полицаите. Един от тях се стараеше да скрие лицето си, видях как се обръща с гръб, че няма кураж да се легитимира. Разбирам тези хора, защото това се случва за трети или четвърти път - насилникът да остане безнаказан. Поради тази причина полицаите явно смятат, че по-големите неприятности ще си имат те. Това обаче е изключително жалко и означава, че вместо върховенство на закона, 

в България вече има действия на щурмови отряди

Те са с по-голям авторитет, с по-голяма сила, отколкото органите на реда. На това нещо трябва да се тури край много бързо. Аз призовавам българските народни представители да гласуват искането на главния прокурор за свалянето на имунитета на г-н Сидеров, защото ако това се забави, то може да има фатални последици за законовия ред в България. Много лесно се преминава в улична и гражданска война. И ако има някакъв сценарий някъде на дъното на мозъка на Волен Сидеров, той може би е тъкмо този – вместо органите на реда, нещата да бъдат взети от паравоенни, щурмови неоторизирани отряди, които днеска гонят наркомани, утре ще започнат да гонят хора с нестандартно сексуално поведение, вдругиден чужденци, а по- вдругиден вероятно и хора с възгледи, които не харесват на г-н Сидеров. Така бавно и постепенно се стига до нещо, което хората, които познават по-добре историята, сме наблюдавали в нацистка Германия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване