10/29/15 10:19
(http://www.dnevnik.bg/)

Христо Бисеров е в болница, делото срещу него не започна


Бившият депутат от ДПС и зам.-председател на 42-ото народно събрание Христо Бисеров е в болница, се разбра на днешното заседание на Софийския градски съд (СГС), който трябваше да гледа делото за данъчни престъпления срещу него. Процесът трябваше да започне днес, но след като подсъдимият не се яви в залата, съдът не му даде ход.

Бисеров е обвинен в тежко умишлено престъпление и присъствието му е задължително, поради което съдът отложи делото за 25 ноември. Адвокатът на бившия депутат каза пред съда, че клиентът му е възпрепятстван да присъства поради здравословен проблем.

Бисеров е в болница от вчера по думите на защитата. В залата обаче не бе представен медицински документ, удостоверяващ причината за неявяване, а съдията постанови такъв да бъде представен на следващото заседание. В залата днес присъстваха всички призовани свидетели, в това число съпругата и доведеният син на Бисеров - Мария Бисерова и Ивайло Главинков. 

Първоначално разследването се водеше за пране на пари и бе срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. Съдът тогава запорира тяхно имущество на обща стойност 1.55 млн. лева. Бе поискано и властите в Швейцария да разкрият банковата тайна за сметки на бившия заместник-председател на Народното събрание в страната. По случая все още се води разследване.

Впоследствие прокуратурата внесе друг обвинителен акт само срещу Христо Бисеров. Обвинението срещу него е за валутни престъпления и неплащане на данъци. През май съдът върна обвинителния акт в прокуратурата заради процесуални нарушения и се наложи преработването и повторното му внасяне в съда.

Защитата на Бисеров намира обвинението за несправедливо и каза пред журналисти, че се е виждал с клиента си преди три дни. Такъв въпрос му бе зададен, след като Христо Бисеров бе обявен за общодържавно издирване през 2013 г., тъй като властите не можеха да го открият, за да свидетелства по делото срещу Октай Енимегмедов за нападението срещу Ахмед Доган.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване