10/30/15 12:03
(http://pik.bg)

14-годишни пианисти свирят в „Опера Бастий“ в Париж

14-годишни пианисти свирят в „Опера Бастий“ в Париж

Двама 14-годишни пианисти ще представят българската клавирна школа в „Опера Бастий“ в Париж. 
В навечерието на Деня на народните будители Николай Димитров от Училището по изкуствата в Русе и Николай Маринов от Музикалното училище в Пловдив бяха поканени да участват в концерта на лауреатите на Международния конкурс „Grand Prize Virtuoso-Paris”, предава кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

Изявата им в модерната опера, изградена на мястото на прочутата Бастилия във френската столица, ще бъде в навечерието на Коледа на 18 декември.

Николай Димитров от Русе е възпитаник на клавирния педагог Даниела Кюркчиева. Той е един от малцината музиканти от цял свят, които имат награди и от трите издания на конкурса – в Лондон, Виена и Париж. Това му дава правото да се представи в три от най-големите зали в света – в „Роял Албърт Хол“ в Лондон, в „Музикферайн“ във Виена и сега в „Опера Бастий“ в Париж.

Връстникът му Николай Маринов от Пловдив, ученик на клавирния педагог Светлана Косева, прави своя дебют на сцената на конкурса. В концерта ,заедно с двамата млади българи, ще участват музиканти от над 20 страни от цял свят, носители на награди от „Grand Prize Virtuoso-Paris”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване