10/30/15 07:18
(http://www.klassa.bg/)

Балони ще доставят интернет

 Проеката Loon на Google има големи планове за 2016, включващи и първото интернет покритие чрез балони около света. Вицепрезидентът на Google, Майк Касиди, заяви пред Би Би че екипът се надява да пусне над 300 балона следващата година, за да "направи постоянна верига по целия свят." Идеята е винаги да има поне един балон, покриващ определена област, когато един се отдалечи, друг веднага да заема неговото място. Ако екипът успешно разгърне своята първа постоянна верига, която ще обхваща южното полукълбо, планира да започнете да приема първи бета търговски клиенти. Докато тази конкретна цел зависи от това дали нещата вървят добре за отбора в близкото бъдеще, партньорството в проект Loon с индонезийските доставчици вече е факт.

Екипът обедини сили с местните доставчици като Indosat, Telkomsel и XL Axiata, което им дава възможност да предават своите сигнали към дори по-отдалечени от тях острови подскачайи от един балон към следващия. Според Google+, само един на всеки трима индонезийци има достъп до интернет, но тази инициатива в страната може да промени това. Проект Loon стартира подобен тест в Шри Ланка през тази година, който ще продължи до март 2016.

Балоните използвани за инициативата сега са много по-добри от тези през 2013 г. Устройствата, които се свързват с тях може да възползват от почти до 10Mbps, 4G подобна скорост. Балоните вече са по-лесни за пускане, като изискват само 15 минути и няколко души и кран, преди това отнемаше час или два, за да се подготвят, и над дузина работници. В допълнение, всеки балон сега може да издържи месеци вместо дни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване