10/30/15 06:06
(http://pik.bg)

В навечерието на Деня на будителите връчват награди „Златен век”

В навечерието на Деня на будителите връчват награди „Златен век”

На официална церемония в навечерието на Деня на народните будители именити наши творци и артисти ще бъдат удостоени с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата – наградата „Златен век“. Тържествената церемония ще се състои на 30 октомври в Министерството на културата, а на нея заместник-министър Боил Банов ще връчи отличието „Златен век” на големия български писател акад. Антон Дончев, на именитите ни скулптори проф. Валентин Старчев и проф. Борис Гондов, както и на известния ни актьор и преподавател по актьорско майсторство проф. Атанас Атанасов.

Най-високото отличие на Министерството на културата им се присъжда в навечерието на светлия празник за големия им принос в развитието на българската култура. Сред хората на духа и изкуството, които ще бъдат наградени с престижното отличие и с почетни грамоти на Министерството на културата по повод предстоящия Ден на народните будители – 1 ноември, са и актьорът Николай Николаев - любимец на няколко поколения български деца, певицата Калинка Згурова – прочута изпълнителка на народни песни от Странджанския край, и др.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване