10/30/15 07:27
(http://www.klassa.bg/)

Варуфакис гушнал по 1000 евро за минута от РАИ

 За всяка минута от интервюто си по РАИ на миналия 27 септември бившият министър на финансите на Гърция Янис Варуфакис е прибрал по 1000 евро чиста пара. Тази сметка направи вчера влиятелният всекидневник „Кориере дела сера” въз основа на хвалбите на Варуфакис в английски вестници, че бил получил от италианската държавна телевизия щедър хонорар от 24 хил. евро. Защото разговорът му с топ-журналиста Фабио Фацио в популярното токшоу по РАИ-3 “Che Tempo che fa” („Ах, какви времена” на български) е траяло точно 24 минути, плюс 30-на секунди за финалното здрависване.

Малко е да се каже, че коментарите на италианските вестници за платените от РАИ много пари на финансиста радетел на големия държавен дълг, бяха от язвителни, по-язвителни. По простата причина, че за същата изява по английската национална телевизия ВВС Варуфакис не бил получил и едно пени, като дори предплатеният му самолетен билет бил в икономическа класа, а не в първа като италианския.

Медиите бяха побеснели и от факта, че „звездният” хонорар пак според хвалбите на гръцкия икономист, е втори в битието му на ексминистър - най-много пари му били дали неотдавна в Сингапур - 28 800 евро, но за лекция от час и половина пред богати предприемачи, а не за изява по обществена телевизия. Другото, което ядоса страхотно медиите в Рим и Милано, е изцепката на Варуфакис, че обикновено получавал хонорар за 1 от всеки негови 12 изяви или иначе казано, вземал пари, когато намерел бълъци да му ги дадат.

Съответно вестниците „Кориере дела сера”, „Република”, „Стампа” и „Джорнале”, радиа и телевизии, отправиха вчера остри критики срещу РАИ, обвинявайки шефовете й в неоправдано пилеене на парите на данъкоплатците. При това във време, когато усилено се говори за закриване на някои от нейните популярни канали поради липса на средства за издръжката им.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване