10/30/15 05:54
(http://pik.bg)

Днес отбелязват Деня на експушача

Днес отбелязват Деня на експушача

Денят на Екс пушача тази година се отбелязва на 30 октомври в Брюксел. Това е празник на всички, успели да откажат тютюнопушенето в Европа. Екс пушачите са поканени да участват в едно ново предизвикателство наречено Екс пушачите са по-блестящи, като „запалят“ своя „бенгалски огън“ на специално предназначеният микросайт към дигиталната платформа iCoach. Това е техният начин да отбележат и засвиделстват своя нов, здравословен живот без тютюнев дим. Потребителите на iCoach ще могат да споделят своите „най-ярки преживявания“ като адресират снимки на своя здравословен начин на живот на EU_Health в Twitter и Instagram.

Кампанията на Европейската комисия „Екс пушачите са непобедими“ стартира през 2011 г., като нейната цел е да помогне на младите хора в Европа на възраст между 24–35 години да се откажат от тютюнопушенето, като представя многото позитиви на живота без тютюнев дим: по-добро здраве и благосъстояние, повече финансови средства на разположение и като цяло един много по-качествен начин на живот. На 30 октомври 2015 г., когато се отбелязва „Денят на екс пушача“, всички регистрирани в iCoach празнуват своите постижения като „запалят“ своя „бенгалски огън“ и го поставят на дигиталната карта на Европа. Идеята на тази дигитална карта е да визуализира постоянството на всички успели да се справят с тютюнопушенето и да вдъхнат сила на свой близък човек също да откаже употребата на тютюн. Дигиталната карта на Европа в своя завършен вид, с всички запалили своя „бенгалски огън“ екс пушачи, ще бъде представена в Брюксел на 30 октомври от Витиняс Андрюкайтис, Комисар по въпросите на здравеопазването и безопасност на храните. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване