10/30/15 08:21
(http://pik.bg)

Дончев: Това, което се случи в „Арена Армеец” е безотговорност! Грешни решения и лоша организация доведоха до заключването на над пет хиляди души в залата

Дончев: Това, което се случи в „Арена Армеец” е безотговорност! Грешни решения и лоша организация доведоха до заключването на над пет хиляди души в залата

Това, което се случи в зала „Арена Армеец” не е само проблем, а безотговорност. Наблюдава се един много интересен феномен – изказват се различни хора и от всичко това има само прехвърляне на вината и нито един отговорен.

Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев, който отговаря за организацията на изборите. 

„Грешни решения непосредствено преди изборите и очевидно лошата организация са основните причини да наблюдаваме как пет хиляди души бяха заключени в залата. В понеделник правихме системни опити да намерим решения. Стигна се до там дори да се моля хората да бъдат пуснати, но безрезултатно”, заяви Дончев.

„Кой разпореди на органите на реда да ни задържат в залата?", попита една от жените, която бе заключена в залата и която ще внесе иск в съда.

„Това, че няма никой виновен не е изненада. В България често се случва това. Проблемът е, че вече три-четири дни никой не се извини на тези хора. Мога и аз да поема отговорността, ако трябва”, заяви Дончев и допълни: „Макар, че не аз ги заключих – искам да им се извиня”.

„Най-вероятно ОИК е дала разпореждане на полицията да предприеме тези мерки. Нямаше нужда всичките хора да бъдат струпани в една зала, а можеше да бъдат приемани по график. Отговорност има и ЦИК. Всичко обаче се случва заради разпоредбите в законодателството”, поясни Дончев.

„Категорично трябва ремонт на изборното законодателство. Дали ръководствата на ЦИК и ОИК ще бъдат сменени, нека решим след балотажа", допълни вицепремиерът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване