10/30/15 07:29
(http://www.klassa.bg/)

Ердоган обвини Запада в подкрепа на тероризма

 Турция ще направи всичко възможно, за да предотврати всяка проява на кюрдска автономия в Сирия заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс. „Турция ще направи всичко необходимо, за да предотврати създаването на автономия на сирийските кюрди, които САЩ смятат за свои съюзници и нямаме нужда от разрешение от когото и да било“, заяви Ердоган. Турският президент заяви, че Западът въоръжава кюрдските формирования в Сирия и отказват да признаят кюрдската партия „Демократичен съюз” за терористична организация. На Запад продължават да мислят така: „Моят терорист е добър, а твоят – лош! Що за нонсенс е това?”, попита Ердоган.

Според различни информации кюрдите са обявили създаването на нова провинция в северната част на Сирия, близо до границата с Турция. Анкара е част от военната коалиция, оглавявана от САЩ, която се бори с терористите в Сирия и Ирак. Нейните военни, обаче често извършват удари срещу цели на Кюрдската работническа партия, която считат за незаконна.

„Това е предупреждение. Ние няма да искаме разрешение от никого, ако се наложи да направим, каквото трябва. Ако кюрдите се оттеглят и не образуват кантон, всичко ще е наред. Ако това не стане, ние ще трябва да направим нужното, или ще сме изправени пред сериозен проблем. Ние сме решени да се борим с всяка заплаха по сирийската граница“, заяви Ердоган.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване