10/30/15 21:45
(http://www.klassa.bg/)

Комисарят Катани застана твърдо зад Москва

 

Популярният актьор прати Ренци и Берлускони в ада

Популярният италиански актьор и режисьор Микеле Плачидо обяви президента на Русия Владимир Путин за страж срещу исляма и за специалист №1 в Европа в областта на външната политика. Известният кинаджия каза още пред италиански журналисти в Москва, че сега бил моментът да бъдат демонстрирани мускули на ислямските фундаменталисти и Путин го правел с кураж, поемайки пред историята

 

цялата отговорност

 

за своята политика. В същото време Плачидо разкритикува като „колосална грешка” действията на САЩ в Ирак и Либия, подчертавайки, че американците били отишли там не за да спасяват сънародници, а за да заграбят петрола на двете страни с цел алъш-вериш. „Ако бях на тяхно място, щях много да внимавам да не превръщам Путин от приятел във враг!” – изтъкна още актьорът.

Хубавецът, сдобил се преди трийсетина години със световна слава в ролята на комисаря Корадо Катани в мафиотския сериал „Октопод”, гостува в Москва за съвместен спектакъл с руския си колега Андрей Кончаловски по „Ад” на Данте Алегиери. В типичния си безпардонно – шеговит стил Плачидо използва безсмъртната творба, за паралелни сравнения със сегашната реалност в неговата родина и съответно за прокуждането в Ада на нейните най-известни политици. Така например той „изпрати” на вечни мъки сегашния премиер Матео Ренци, сравнявайки го с лукавия, амбициозен и

 

безскрупулен политически стратег

 

от средновековна Флоренция Николо Макиавели. Що се отнася до лидера на италианската десница и четири пъти министър-председател на страната Силвио Берлускони, то Плачидо също го отпрати в Ада, тъй като бил повече търгаш, отколкото политик, както и голям измамник.

Единственият, когото Комисарят Катани „пожали” пред кореспондентите, е папа Франциск – актьорът го сравни с Одисей, определяйки го като безстрашен водач и новатор, който се стреми да надмогне неправдите на битието, за да стане животът на хората по-добър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване