10/30/15 19:25
(http://pik.bg)

Михаил Миков поздрави носителите на наградата „Златен век” за 2015 г.

Михаил Миков поздрави носителите на наградата „Златен век” за 2015 г.

Председателят на НС на БСП Михаил Миков изпрати поздравителни писма до получилите най-високата награда на Министерство на културата – „Златен век”, която се връчва по случай Деня на народните будители за принос в развитието на българската култура.

Лидерът на социалистите поздрави академик Антон Дончев, скулпторите проф. Валентин Старчев и проф. Борис Гондов, актьорите проф. Атанас Атанасов и Николай Николаев, народната певица Калинка Сгурова, генералните директори на БНТ и БТА Вяра Анкова и Максим Минчев за получената награда.

„Да попаднеш в светлата редица на народните будители е заслужена чест за Вас с безспорния Ви принос към българската култура”, подчертава Миков в своето поздравление.

Председателят на БСП е категоричен, че в тези тежки времена, когато бездуховността ни обгражда отвсякъде, когато интелектуалният труд е недооценен, а стремежът към творческо съвършенство принизяван до самоцел, техните постижения често са със значимост на подвиг.

„Приемете искрената ми почит и пожеланията ми упоритото творческо пламъче никога да не гасне в душата и сърцето Ви!”, завършва Михаил Миков.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване