10/30/15 21:37
(http://www.klassa.bg/)

Най-голямата вятърна електроцентрала в света

 Когато правителството на Великобритания започна дърпа субсидии за наземни вятърни централи, това означаваше, че частните компании, отдадени на производството на енергия от възобновяеми източници вече няма да получават финансови помощи, когато те продават своята електроенергия на доставчиците. Решението може да засегне целият отрасъл на Великобритания, но вятърните паркове в морето са останали освободени, позволявайки на компании като Dong, най-голямата енергийна компания в Дания, да се ангажират с нови, масивни инсталации в британски води. Компанията обяви, че ще изгради най-голямата офшорна вятърна ферма в света в Ирландско море, на около 19 км от брега на Кумбриа.

Dong съобщава, че е завършил всичките необходими документи за техния 660-мегаватов проект Walney Extension и очаква той да заработи през 2018 г. Компанията ще разчита на турбини, построени от MHI Vestas Wind Offshore и Siemens, което му позволява да надмине сегашния рекордьор, на 630-мегаватовата London Array, която е също инсталация на Dong. Когато Walney Extension е готова, Dong ще предостави 5,089 мегавата на офшорна вятърна енергия във ееликобританската и немската мрежи, което е достатъчно, за да покрие нуждите на повече от 12.5 милиона души.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване