10/30/15 07:20
(http://www.klassa.bg/)

Научиха робот да кара мотор

 Японски компания за производство на мотоциклетиYamaha създаде робот, който се учи как да копира шампион от моторните спортове.

На автомобилното изложение в Токио, компанията представи Motobot, автономен хуманоиден робот, който може да кара немодифициран мотоциклет. Yamaha иска Motobot да кара с повече от 200 км / ч на пистата, но компанията не разкрива максимална скорост достигана от робота при обявяване новото си творение.

"Задачата да контролирате сложните движения на мотоциклет с висока скорост изисква разнообразие от системи за контрол, които трябва да функционират с висока степен на точност", казва Yamaha в свое изявление. Motobot също е част от изследователските усилия на Yamaha към по-добра безопасност за управляващите мотори.

Video

 

Роботът отправя предизвикателство към италианския световен шампион Валентино Роси. Като детска снимка на Роси се появява на екрана, роботът с дигитален глас на момче, казва: "Аз подобрявам уменията си всеки ден, но не съм сигурен дали ще мога да те победя дори и когато си бил на пет."

Motobot казва ясно, че това е обръщение не само до Роси, но и до останалата част от човечеството: "... Аз не съм човека, но има нещо, което само аз съм в състояние да направя. Motobot е създаден, за да ви певъзхожда".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване