10/30/15 07:25
(http://www.klassa.bg/)

Обама прие принц Хари край камината

 Принц Хари бе приет в Белия дом от президента на САЩ Барак Обама във връзка с провеждането през м. май 2016 г. в град Орландо, щата Флорида, на военните параолимпийски игри "Непобедените" (Invictus), на които кралската особа е патрон.

Представителят на британското кралско семейство шеговито подметна на своя домакин, че е "откраднал" идеята за международните състезания от американските Warrior Games, но я е подобрил, и сега отново я връща в САЩ. Барак Обама му отвърна, че не му се сърди за "заемката". Той определи предстоящата военна параолимпиада в Орландо като ярко доказателство за силата на духа на военнослужещите, които проявяват кураж не само на бойното поле, а дават пример и за това как блестящо се справят с предизвикателствата след получените наранявания.

На среща с пострадалите при военни операции бойци в центъра за рехабилитация във Форт Белвоар принц Хари сподели с тях как войната в Афганистан силно е белязала личния му живот. "Двете мои командировки в тази страна коренно промениха живота ми. Полученият опит беше суров и имаше дълготрайни последствия", изтъкна принцът.

Първото издание на военните параолимпийски игри "Непобедените" се състоя в Лондон миналата година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване