10/30/15 07:12
(http://www.klassa.bg/)

Отскачаме за 2 часа на кафе в Истанбул

 

През 2016 година тръгва изграждането на магистрала „Хемус”

„Пускаме магистрала, която е чакана от десетилетия и вече оттук можем да отидем до Истанбул да пием кафе за час и половина – два”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на ЛОТ 1 на магистрала „Марица” Оризово – Димитровград. Лентичката беше прерязана от него, президента Росен Плевнелиев и министрите на транспорта и на регионалното развитие Ивайло Московски и Лиляна Павлова. Борисов отбеляза, че движението по аутобана се пуска

 

35-години след първата копка

 

„Който иска да политиканства – да го прави. Нашите резултати са си видими. Винаги благодаря на всички партии и депутати, че пазим стабилна държавата”, отбеляза премиерът. Той обясни, че само преди година и половина всички фондове са били спрени, а днес страната ни е усвоила 99% от парите по ОП „Околна среда“ - над 3 млрд. лв., както и по ОП „Транспорт”. Безаварийно пътуване по новото 115-километрово трасе пожела на шофьорите Борисов.

Той отчете, че само в отсечката Оризово - Димитровград са изградени 22 големи съоръжения, сред които е и мостът над река Марица.

„Бях поел ангажимент да бъде ремонтиран пътят до Чирпанския манастир „Свети Атанасий“. Това е най-старият действащ манастир в Европа, основан е през 344 година и се намира на 300 метра от магистрала „Марица”. Днес отново го посетих“, заяви още Борисов.

Павлова пък подчерта, че през 2015 година Пътната агенция е положила над 1,2 млн тона асфалт, като създадени са били

 

десетки хиляди работни места

 

Междувременно по време на обсъждане на бюджета от тристранката финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че ще бъдат положени усилия през 2016 година да започне доизграждането на магистрала „Хемус“ и по-конкретно на отсечката между Ловеч и Плевен. Той припомни, че ускореното строителство на аутобана между София и Варна е сред управленските приоритети на ГЕРБ. „След санирането това е следващата голяма тема, която искаме да поставим и да решим до края на мандата на правителството“, допълни финансовият министър.

По-рано днес пък премиерът и министърът на екологията Ивелина Василева откриха пречиствателна станция в Равда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване