10/30/15 21:38
(http://www.klassa.bg/)

Плутон на залез слънце

 Малката видима част на Плутон при залез слънце не е достатъчна, сега можем да видим пълната гледката на това, което космическия кораб New Horizons видя само няколко секунди след най-близкото си прелитане. И това е нещо великолепно.

 

Щироко ъгълната гледка е била заснета от New Horizons само 15 минути, след най-близкото прелитане на космическия кораб на 14 юли 2015 г. На разсояние от 18.000 км, изображението улавя черти толкова малки, колкото от 700 метра разтояние. Заедно с предоставянето на богатство от научни данни, това изображение е великолепно.

Най-впечатляващото е маранята опасваща малко планетата джудже с най-малко дванадесет фини слоя достигащи космоса и гъстата мъгла промъкваща се в дълбоките долини. Заедно с по-рано показания драматичен пейзаж от спътника Planum ограден от скалисти ледени планини, сега можем да видим силуетните профили на пейзажите от тъмната страна на малкия свят. Груби плата доминират в тумната част на Плутон, със сенки хвърлени по повърхността от фините слоеве мъгла.

На заден план, бледи ивици бележат звезди замъглени от камерата на космическия кораб следяща Плутон по време на високоскоростната им среща.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване