10/30/15 11:22
(http://www.dnevnik.bg/)

Сидеров е извършил нарушения в деня на изборите, обяви избирателната комисия


Централната избирателна комисия обяви, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е извършил нарушения в деня на местните избори като е провеждал политическа агитация и е използвал "материали, накърняващи добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите".

Решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд  в тридневен срок от обявяването му. След съставянето на акта за нарушение и връчването му, документът ще се изпрати на управителя на област София за издаване на наказателно постановление.

Решението на избирателната комисия е заради сигнал на председателя на Съвета за електронни медии Георги Лозанов за агитация от страна на Сидеров в изборния ден.

Лидерът на "Атака" е заявил в телевизионно предаване по телевизия "Алфа", че няма да спазва никакви правила на изборния ден, след което е призовал "хората да подкрепят и да свалят от власт престъпната герберска клика". 

СЕМ са подали и други сигнал срещи Сидеров. На 25 октомври се появи информация, че Сидеров демонстративно е скъсал бюлетината си за референдума при гласуването си днес. Той е сторил това пред членовете на избирателната комисия, обиждайки президента Росен Плевнелиев, който инициира националното допитване.

За този случай ЦИК отново решава, че Сидеров е провеждал забранена политическа агитация и е "накърнил добрите нрави"

В дена на изборите ЦИК обяви, че няма да санкционира премиера Бойко Борисов за това, че издаде тайната на вота си като разкри, че е гласувал за Йорданка Фандъкова.
Малко след като гласува, премиерът обяви за кого е подал бюлетина. После стори това и през социалните мрежи - в официалния си профил във "Фейсбук".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване