10/31/15 16:14
(http://www.dnevnik.bg/)

В Червен бряг 28-годишен мъж е задържан за купуване на гласове


В Червен бряг 28 -годишен мъж е задържан за купуване на гласове в Червен бряг, съобщи агенция "Фокус" като се позова на полицията в Плевен. 

По-рано днес МВР съобщи за съвместна акция с ДАНС под ръководството на прокуратурата срещу каналджии и купуване на гласове. Образувани са девет досъдебни производство за нарушаване на политическите права на гражданите.

На 30 октомври около 11.30 часа в хода на полицейската операция на пътя при изхода от град Червен бряг в посока село Горник е извършена проверка на лек автомобил Рено "Лагуна", собственост и управляван от 28-годишен мъж от Червен бряг. В колата са намерени списъци с имена и цифри и сумата от 3610 лева в банкноти в различни номинали, съобщават от полицията.

Парите и списъците са предадени доброволно. При разпитване на свидетели от списъка е станало ясно, че те са били убеждавани да гласуват за определена политическа партия.

С постановление на районен прокурор 28-годишният е задържан за срок от 72 часа, като е обвиняем по досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване