10/31/15 14:51
(http://pik.bg)

Гласуваме в 7200 секции на балотажа

Гласуваме в 7200 секции на балотажа

Броят на избирателните секции, които ще бъдат разкрити за втория тур на местните избори е около 7 200. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” говорителят на ЦИК Цветозар Томов.Т

ой обясни, че първоначалният общ брой на секциите, в които ще се провеждат избори във втория тур на местните избори е 7 165, но този брой ще претърпи корекции, защото на втори тур се откриват различен брой подвижни избирателни секции, в зависимост от необходимостта. Като пример за места, в които секциите се определят в последния момент, той посочи болниците. „На първия тур секциите бяха близо 12 000”, припомни Томов.

Той благодари на всички членове на СИК, които са изпълнили гражданския си дълг, чакайки продължително време за прием на документите. „При сегашната процедура, при която изборния процес е непрекъснат, е неизбежно да се търпят известни неудобства в часовете след изборния ден при предаването на протоколи. Това е процедура, която изисква време за проверка и при каквато и да е организация, отнема няколко часа”, отбеляза още говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване