10/31/15 15:20
(http://pik.bg)

Децата от българското училище в Лондон рисуват икони на българските Свети Будители

Децата от българското училище в Лондон рисуват икони на българските Свети Будители

Българското училище в Лондон посреща с поредица инициативи Деня на будителите. Тържествата започват с творческа работилница, в която децата от училището ще рисуват икони на българските Свети Будители. Гост на проявите е митрополитът на Централна и Западна Европа Антоний , представители на МОН и на Асоциацията на българските училища в чужбина.

Директорът на училището Снежина Мечева каза за предаването „Събота 150“ по „Хоризонт“, че празникът традиционно се чества в българските училища зад граница.

"Денят на будителите спокойно може да бъде наречен ден на учителите – учители по вяра, учители по духовност, по красота и култура, по борбата за свобода. Всички тези будители всъщност са наши учители по България. И ние, обикновените учители, бихме искали поне с малко да допринесем тази традиция да възкръсва, да продължава да я има, защото това, което правим, действително е да крепим България в световен мащаб", уточни тя.

Празничната програма е богата, увери Мечева. Тя съвпада с честването на 100-годишнината от рождението на Методи Кусев – основател на църковното настоятелство и на училището към църквата в Лондон.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване