11/01/15 11:45
(http://www.klassa.bg/)

Бербатов за фондацията си: Дадена ми е подкрепа в България и я връщам обратно

 Българският нападател Димитър Бербатов заяви, че се старае да помага да децата в страната, тъй като самият той е получил подкрепа в началото на кариерата си. Той получи награда за популяризиране на марката "България".

"Хубаво е, че хората оценяват това, което правя. А и аз се стремя да показвам, че брандът "България" извън пределите на страната си заслужава. И мисля, че се справям добре", каза Бербатов в предаването "Култ" по Би Ти Ви.

По време на церемонията той беше представен за "спортен феномен". "Хората прекаляват понякога с определенията. Просто играя футбол, старая се да го правя по най-добрия възможен начин и се получава в повечето моменти."

Според него за всяко дете е важно да има няколко фактора, които да се подредят правилно - талант, подходящите хора и късмет. "Като се наредят, нещата се получават. Самият аз, вече може би не, но едно време бях талант. На мен ми помогнаха приятели и семейството. Свръх амбицията на родителите на моменти може повече да навреди на децата, отколкото да им помогне. Те трябва да бъдат по-толерантни към децата си. Съдя по себе си, защото съм имал свободата да избера пътя си."

Бербатов каза, че има много талантливи деца в България. "И тъй като съм българин, дадена ми е подкрепа в България - връщам я обратно. Не става въпрос само за футбол и спорт. Аз имам и други интереси. Даже са малко футболистите във фондацията ми. Повечето са математици, цигулари, пианисти, от различни сфери - даваме им поле за изява. Отиват в чужбина, участват в олимпиади, състезания и громят всичко наред."

"Смея да твърдя, че децата от днешната генерация са много по-умни и по-напреднали от това, което ние бяхме едно време. Бутаме в правилната посока и от тях зависи дали ще поемат по правилния път. И най-вече от семейството им", добави футболистът на ПАОК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване