11/01/15 10:51
(http://www.klassa.bg/)

Деймиън Дарлингтън: Феновете на “Пинк Флойд” са отдадени, обсебени, луди

 Албумът на “Пинк Флойд” The Dark Side of the Moon е вторият най-продаван на всички времена и се нарежда веднага зад Thriller на Майкъл Джексън. Много от музиката на легендарната група, създадена през 1965 г., ще можем да чуем на 6 ноември в зала в “Арена Армеец”. По покана на “София мюзик ентърпрайсис” в София идва най-големият спектакъл, посветен на “Пинк Флойд” – “Брит Флойд”.

- Как върви турнето ви Space and Time World Tour?

- В Северна Америка мина, беше невероятно. Чувствам се добре, когато съм на турне, въпреки че това да стягаш куфарите непрекъснато също омръзва. Сега сме в Европа и нямаме търпение да дойдем и в България. Не съм свирил във вашата страна, но съм сигурен, че публиката ще бъде много емоционална и ще ѝ допадне начинът, по който свирим музиката на легендарните “Пинк Флойд”. Очаквайте около два часа и половина спектакъл с летящи прасета, видеостени и какво ли още не. Елате на 6 ноември и ще видите!

- “Най-страхотното шоу с музика на “Пинк Флойд” наричат спектакъла “Брит Флойд”. Кое му е толкова грандиозното на вашето шоу и очаквахте ли само след 4 г. и половина то да се превърне в световноизвестно?

- Продукцията е мащабна, светлинните ефекти и 3D анимацията са впечатляващи. Мисля, че успяваме да уловим духа на музиката на “Пинк Флойд”, и феновете го усещат, забавляват се. От много отдавна свиря музиката на легендарните “Флойд” и когато спектакълът беше готов, бях сигурен,

че ще се превърне

в нещо, гледано

от милиони хора

Бях убеден, че ще обикаляме света и ще правим успешни турнета, и се оказах прав. Много съм развълнуван от успеха на шоуто и в същото време поласкан, че хората ни оценяват толкова високо. 

 

 

- Как се чувствате на сцената, свирейки хитове на една от най-популярните групи в света?

- От 14-годишен свиря пред публика, сцената ми е като втори дом. Познато ми е чувството да съм под прожекторите и да забавлявам хората. Ние, музикантите, с това се храним. Дори и да свирим една и съща музика непрекъснато, емоцията от контакта с феновете е също толкова голяма, колкото е била и в началото. Бях на 13 г., когато чух The Wall на “Пинк Флойд” за първи път, още тогава им станах луд фен, бях като хипнотизиран.

- Колко души участват в продукцията?

- Деветима сме на сцената и около 20 са зад нея. Заради многото техника, която използваме в спектакъла, хората зад кадър са повече от музикантите. Където и да свирим, подготовката е сериозна. Едно от любимите ми места е сцената в Ред Рокс в Колорадо, САЩ. Атмосферата там е прекрасна, самото място е вълшебно, специално, с история – там са свирили дори “Бийтълс”. Но където и да отидем, работим здраво, за да могат хората да се чувстват добре и да са доволни от онова, което чуват и виждат. Публиката е невероятна – можеш да видиш не само фенове, дошли с родителите си, но и такива, които гледат спектакъла с бабите и дядовците си.

- Колко струва “Брит Флойд”?

- Много. Но и как може да е евтино да направиш такова шоу, когато то е изцяло с музиката на такава легендарна група? Длъжен си да отговориш на всички очаквания, летвата е много, много висока.

- Някой от музикантите на “Пинк Флойд” идвал ли е да гледа спектакъла?

- Не, никой. Срещал съм някои от тях, но не и на нашето шоу. Веднъж, през 1994 г., Дейвид Гилмор се появи на място в Лондон, където аз свирех.

- Имате ли други музикални проекти?

- Свиря в акустична банда. Музиката ни е с елементи на класика, джаз,с келтски мотиви. Шарения е, но аз съм такъв, слушам разнообразна музика - от Yes, King Crimson и Rush, до Джон Маклоклин. Свиря и с членове от семейството ми, много от тях също са музиканти.

- Какъв е фенът на “Пинк Флойд”?

- Страстен, отдаден на музиката, обсебен от нея, луд по нея.

Спектакълът ще бъде на 6 ноември в зала “Арена Армеец”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване