11/01/15 18:30
(http://www.dnevnik.bg/)

Златомир Иванов - Баретата: Подозрително много следи са оставили атентаторите срещу Алексей Петров


Твърде много следи са оставили атентаторите срещу Алексей Петров - колата, гранатометите, днк, достъпна информация за купувача на колата... Излиза, че те са били достатъчно смели да стрелят срещу Алексей Петров, а са немарливи за своята сигурност. Второто съмнително нещо е , че нападателите изобщо не са знаели да стрелят с гранатомет.

Това каза в интервю за предаването "Комбина" по Нова телевизия бившият шеф на застрахователна фирма "Аполо и Болкан", още по-бивш служител на Специализирания отряд за борба с тероризма, сега подсъдим Златомир Иванов, известен като Златко Баретата. Намекът беше за евентуална версия следите да целят да внесат заблуда за истинските извършители на нападението и за поръчителите.

След атентата срещу Алексей Петров се появиха медийни спекулации за връзка на Златко Баретата със стрелбата. Аз не съм толкова тъп, нито луд - каза той в интервюто.

Златомир Иванов сравни атентата срещу Алексей Петров

с извършения срещу него на 29 януари 2013, когато бе прострелян на стълбите пред Съдебната палата, и припомни, че тогава нападателите веднага са подпалили таванското помещение в отсрещната сграда, за да заличат следите си. А тези срещу Петров оставят сякаш нарочно знаци след себе си и това трябва да се анализира, както и съществената подробност, че не са знаели да стрелят.

Запитан дали е правил собствено проучване кой е искал да го убие преди две години и  дали извършителят ще бъде открит, Златомир Иванов каза, че той "за себе си бил 90 на сто сигурен кой е", но не вярва "засега" да бъде открит.

И добави детайли към случая, които не бяха широко известни: Месец преди стрелбата срещу него полицията е иззела законно притежаваното оръжие на неговата охрана; че около Съдебната палата не е имало нито една патрулка за разлика от друг път; че не е дошла линейка. Той бил откаран в болницата с линейка на Противпожарната служба, която пристигнала заедно с пожарната кола, заради подпалването на тавана в отсрещната сграда и това го спасило, обясни Иванов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване