11/01/15 19:27
(http://www.dnevnik.bg/)

Изборната нощ на живо: Реформаторите печелят Плевен, БСП все още чака резултати


Гласуването на вторият тур на кметските избори приключи. Избирателите бяха призовани да пуснат бюлетина в 133 общини, 290 кметства и 25 района в София, Варна и Пловдив.

"Дневник" следи на живо събитията прогнозните резултати на социолозите, както и първи реакции на партиите. Обобщение на случилото се през деня можете да прочетете тук. 

19.35ч. Средната избирателна активност за страната към 17ч. е 33.47%, съобщи Централната избирателна комисия.

19.31ч. Сайтът на ЦИК отново е нестабилен. 

19.27ч. БСП все още чака резултати в Сливен и Ловеч, Разград, Враца и Перник, където кандидати на социалистите се явиха срещу претендентите на ГЕРБ. В тези градове няма прогнози на социолозите и данните ще дойдат от преброяването на гласовете.

19.20ч. Ще променя стила на управление на града, заяви новоизбраният кмет на Плевен Георг Спартански от Реформаторския блок пред БНТ.

19. 11 ч. Очаква се по-късно тази вечер ГЕРБ да свика пресконференция в централата на партията, за да коментира резултатите от двата тура. В нея ще се включи премиерът и лидер на партията Бойко Борисов. Ръководството на основната опозиционна партия - БСП, вече обяви, че ще говори пред медиите едва утре.

19. 10ч. Кметът на Пазарджик Тодор Попов печели трети мандат, сочат данните на "Маркет линкс".

19.01ч. ГЕРБ печели кметските места в Пловдив, Хасково, Шумен и Видин. Претендентът на Реформаторския блок Георг Спартански побеждава в Плевен, Това сочат данните на социологическата агенция "Алфа рисърч", получени чрез анкети на изхода на избирателните секции. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване