11/01/15 11:39
(http://www.klassa.bg/)

Пулково потъна в цветя и и сълзи

 Нескончаема върволица от опечалени хора минава през летище Пулково в Санкт Петербург. Те оставят тук цветя и детски играчки в памет на съгражданите си, загинали вчера в най-голямата в историята на руската авиация катастрофа, предава RT. Наред със съболезнованията е подета и кампания в цяла Русия, където днес е е ден на траур, за събиране на помощи за близките на загиналите.
 От 147 роднини на жертви на катастрофата вече са взети генетични проби за предстоящото разпознаване, съобщи вицегубернаторът на Санкт Петербург Игорь Албин.

Египетските спасителни екипи са разширили районът на търсене на телата на жертвите от катастрофата на руския пътнически самолет Airbus 321 до 15 км, предава АФП. По последни данни, спасителите са открили 163 тела от общо 224-те души, които са пътували на борда на самолета. Самолетът е превозвал 214 пътници с руско гражданство и трима украинци, както и седем души екипаж.

Руските спасители подготвят за транспортиране телата на загиналите в катастрофата на А321, те ще бъдат доставени в Санкт Петербург тази нощ или в понеделник сутринта, съобщава РИА Новости.

Според информация от руското Министерство на извънредните ситуации (МЧС), спасителите вече са започнали работа. Те се намират под ръководството на министъра на извънредните ситуации Владимир Пучков.

По данни на МЧС, в Египет е пристигнала руска група от общо 169 души, като 124 от тях са сътрудници на министерството. Спасители разполагат с 5 единици техника и три въздушни съда. 

Руският министър на транспорта Максим Соколов, който отпътува за Египет, обяви, че по "черните кутии" на самолета има незначителни повреди и те не са били подложени на термично въздействие.
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване