11/01/15 15:11
(http://www.dnevnik.bg/)

Русия спря полетите на авиокомпанията, чийто самолет падна вчера в Египет


Федералната служба на Русия за контрол на транспорта (Ространснадзор) нареди на авиокомпания "Когалимавиа" да спре полетите си с машини "Еърбъс 321", докато не бъдат изяснени причините за вчерашната катастрофа в Египет на самолет на компанията и докато тя не вземе необходимите мерки за подобряване на сигурността на полетите, съобщи ТАСС.

Самолетът падна в събота сутрин от близо 10 хил. метра височина на път от египетския курорт Шарм ел Шейх към Санкт Петербург. Загинаха всички 224 пътници на борда. 

На Синайския полуостров днес продължава проучването на района, където падна машината. Руският министър на извънредните ситуации Владимир Пучков каза, че най-внимателно ще бъде изследван голям район с площ от 16 кв. км. 

Спасителите извадиха 175 тела

Изпод отломките на самолета са извадени останките на 175 души. Данните са на представители на издирвателната операция на мястото на падането на самолета, в която участва египетската армия и силите за гражданска отбрана, уточнява БТА. 163 тела вече са изпратени в морги в Кайро, откъдето може би тази вечер ще бъдат откарани в Санкт Петербург със самолет на руското министерство на извънредните ситуации. 

ДНК експертизите ще бъдат извършени в Русия, пробите се взимат от египетски специалисти. 

До няколко часа се очаква да започне изучаването на данните от двете черни кутии, предаде Ройтерс, цитирайки египетски правителствени източници. 

Ресия в траур


В Русия днес е ден на национален траур в памет на жертвите на катастрофата - най-голямата в цялата история на руската гражданска авиация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване