11/02/15 06:45
(http://pik.bg)

Връчват наградата "Константин Величков" на учители

Връчват наградата "Константин Величков" на учители

В Министерството на образованието и науката (МОН) ще бъдат връчени наградите „Константин Величков“ за високи резултати в професионалната дейност и за принос в развитието на българското образование. Всяка година във връзка с Деня на народните будители – 1 ноември, Министерството на образованието и науката присъжда наградата „Константин Величков“ на учители от различни културно-образователни области и от различни етапи и степени на образование в следните три категории: Работа с изявени и даровити деца и ученици; работа с деца със специални образователни потребности (СОП); Методическа, творческа и иновативна дейност; Възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността, извънкласни занимания. Началниците на регионалните инспекторати по образованието номинират по един учител от детски градини, училища и обслужващи звена във всяка категория за удостояване с наградата.

Комисия разглежда предложенията и ги прецизира в съответствие с критериите, заложени за съответната категория, но наградата се връчва по решение на министъра на образованието и науката. Тя е израз на уважението, признателността и благодарността към приноса на съвременните будители, чиято мисия е да съхранят и предадат делото и възрожденския дух на предшествениците, да запазят вечния стремеж на българина към знание и да възпитат знаещи и можещи млади хора, съобщават от МОН. Церемонията започва в 12 часа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване