11/02/15 08:07
(http://www.dnevnik.bg/)

Все повече хора имат смартфони, но купуването на нови устройства намалява


Популярността на смартфоните изиграва лоша шега на останалите видове устройства и аксесоари, показва анализ на компанията Pew Research Center. Само в САЩ 68% от хората вече имат смартфони, спрямо едва 35% през 2011 г. Общо 92% от населението имат мобилен телефон.

Най-голям е делът на умните телефони при младежите. Общо 86% от хората на възраст между 18 г. и 29 г. имат мобилен телефон, както и 83% от тези между 30 г. и 49 г.  Голямата популярност на смартфоните води със себе си и спад при другите усторйства, който е започнал да се наблюдава от последните две до три години според типа на джаджата.

Докато в началото на 2014 г. 32% от американците са имали електронен четец, сега те са едва 19%. Притежателите на МР3 плейъри са малко под 40%, като при тях спадът не е толкова рязък, но тенденцията е видима. Притежателите на компютри, настолни или преносими, са 73% - за сравнение през 2004 г. са били 71%, като сега тенденцията е към лек спад.

Голям скок има при таблетите. През 2010 г. едва 3% от американците са имали такова усторйство, а сега са 45%. Лошата новина за таблетите е, че и техният ръст започва да отбелязва забавяне.

За анализаторите тези тенденции не са изненадващи, тъй като смартфонът в голяма степен изземва функциите на повечето устройства. Малкият екран е приемлив компромис за потребителите в името на практичността и елиминирането на необходимостта да носят по няколко различни устройства. Медийните индустрии трябва да имат това предвид, коментират от Pew, защото хората имат различни потребителски навици спрямо устройствата, които използват.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване