11/02/15 07:53
(http://www.dnevnik.bg/)

Иван Тотев печели изборите в Пловдив


Иван Тотев от ГЕРБ спечели втори мандат в Пловдив като разликата с кандидата на Патриотичния фронт Славчо Атанасов е малко над един процент.

Тотев е спечелил 50.73 % от гласовете на избирателите срещу 49.27% за Атанасов, при 93% преброени гласове, обявиха от Централната избирателна комисия (ЦИК).

"Ниската избирателна активност в балотажа ме изненада", заяви Тотев пред БНТ. "Може би това, което през седмицата се случи - да получим подкрепа от всички десни партии в Пловдив, и не само от десни партии, много партии в центъра, по някакъв начин успя. Може би нашите гласоподаватели смятаха, че мачът е предрешен. Очакванията ни бяха за по-голяма подкрепа."

На миналите избори Пловдив битката за Пловдив също беше оспорвана, като Атанасов, който до 2011г. беше кмет на града, първоначално поведе, но впоследствие загуби от Тотев.

"Цялата мощ на ГЕРБ не помогна сами да ме победят, та трябваше през седмицата да правят партийни договорки и партийно задкулисие с други партии", коментира Славчо Атанасов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване