11/02/15 15:01
(http://pik.bg)

Павлова участва в официалното откриване на 25-ия Световен пътен конгрес в Сеул

Павлова участва в официалното откриване на 25-ия Световен пътен конгрес в Сеул

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова се включи в официалното откриване на изложението на 25-ия Световен пътен конгрес, който се провежда в Сеул под наслов „Пътища и мобилност – създаване на нова стойност от транспорта“, съобщиха от МРРБ.

Събитието събра 40 министри и заместник-министри от цял свят, лидери на мнение, вкл. ръководители на публични и частни компании, представители на академичната общност и неправителствения сектор. Сред акцентите в програмата му са изграждането и управлението на пътища, интелигентните транспортни системи и взаимовръзката между развитието на пътния транспорт и ръста на икономиката.

Световният пътен конгрес, който е сред най-влиятелните глобални събития за професионалистите в областта на пътния транспорт, се организира на всеки 4-ри години като първото му издание е през 1908 г. в Париж. Целта му е да представя най-новите достижения и практики в пътния сектор, да укрепва регионалното и международно сътрудничество като допринася за устойчив ръст на пътния транспорт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване