11/02/15 10:18
(http://www.klassa.bg/)

ПРОВЕДЕН МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР НА ТЕМА „ФИНАНСОВИТЕ ИНСТРУМЕНТИ ПО ЕСИФ“

 На 6 октомври 2015 г. в „София Хотел Балкан“, гр. София се проведе международен семинар на тема „Финансовите инструменти по структурните и инвестиционни фондове на ЕС“.

Семинарът бе организиран от Европейската инвестиционна банка, като част от fi-compass инициативата на Европейската комисия, с оглед повишаване информираността за финансовите инструменти по ЕСИФ в страните-членки на ЕС.

Координатор от българска страна бе Централното координационно звено (ЦКЗ) в aдминистрацията на Министерския съвет (АМС), под ръководството на г-н Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика.

Семинарът бе открит от г-жа Марияна Кордова, директор на дирекция „Мониторинг на средствата от ЕС“ при ЦКЗ в АМС, от името на заместник мнистър-председателят по европейските фондове и икономическата политика, г-н Томислав Дончев.

В първата част бе представен опита на България по прилагането на продуктите на финансов инженеринг в рамките на инициативата „Джесика“, както и „добри практики“ в Естония.

Представители на Европейския инвестиционен фонд споделиха успешни примери по прилагането на фондовете за рисков капитал у нас, а от страна на Европейската комисия бе направен преглед на новите моменти в законодателството на ЕС, свързани с прилагането на финансовите инструменти по ЕСИФ в настоящия програмен период 2014-2020 г.

Втората част на семинара бе разделена на две работни сесии – за начинаещи и напреднали в прилагането на финансовите инструменти по ЕСИФ. Бяха обсъдени практически казуси и дискутирани редица проблемни въпроси.

Интересът към семинара бе изключително голям и той бе определен от Европейската комисия като един от най-успешните семинари, проведени в страните от ЕС.

На мероприятието присъстваха 120 мениджъри и експерти от страна на Управляващите органи на оперативните програми, съфинансирани от ЕСИФ, бизнеса и финансовите среди в България, при предвиден капацитет от 100 човека и над 160 подадени кандидатури.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване