11/02/15 07:39
(http://www.klassa.bg/)

Съдомиялна работи без ток

 Не всеки има достъп до електрическа съдомиялна машина. В повечето части на света, мръсните чинии все още се измиват на ръка на мивка или в огромен басейн. Това е така, защото, за да се почистят чиниите електрически ви трябва действителната машина която е много скъпа, достъп до водоносна мрежа, който не всеки има и електричество което е недостъпно поради същите причини, както и останалите два критерия.
Поради това, хората, които биха искали иновативен начин за измване на хранителните си съдове не разполагатха с много варианти, до сега.

Решението на този глобален проблем е съдомиялната Circo. Тя почиства малки кухненски съдове и чинии използвайки ръчна манивела. За да използвате устройството, просто добавете вода и таблетка с натриев ацетат. Химическата реакция осигурява топлина за по-упоритите петна. След зареждането и вие ще трябва да завъртите манивелата няколко пъти, за да раздвижите водата. Чиниите остават в средата и не се разместват по време на процеса.
Когато сте готови, устройството служи като поставка за сушенето им пестяща място.

 

Съдомиялната Circo е идеална за хора, които обичат да прекарат уикендите си сред природата или просто бягат от къщи. Развиващите се региони също биха могли да се възползват от машината, особено в области, където електричеството е скъпо или изобщо липсва.

"Не само, че не се нуждае от електричество, за да работи“, а и дизайнерът и Чен Левин казва, че използва „само 3 л вода в сравнение с 10 л за стандартната съдомиялна машина".

Чен Левин, дизайнер на машината, създадал кухненския инструмент през ноември 2014 г. Това е бил университетския проект на изобретателят, който е щастлив, че сега може да помогне на много домакинствата с достъпния си и модерен уред.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване