11/03/15 15:01
(http://www.dnevnik.bg/)

БСП: Бюджет 2016 е от невидимите резултати на тези избори


Комбинирането на референдума с местните избори е добре организиран план за създаване на напрежение и хаос по време на изборите, заяви днес лидерът на БСП Михаил Миков.

Става въпрос за добре организиран механизъм за увеличаване не гласовете на ГЕРБ и за намаляване на гласовете на политическите опоненти. В това отношение достатъчно примери бяха дадени и от други политически сили, включително и от управляващото мнозинство, коментира той.

По думите му всички партии трябва да сигнализират за нарушенията, които са забелязали, защото върховенството на закона е основополагащо. "Българският народ плати тежка икономическа и социална цена за демокрацията. Сега в тези избори се краде и това", каза още Миков.

Той напомни за инцидент от събота, в който е пострадал новоизбран общински съветник от БСП в Дряново. Според Миков е бил блъснат от лек автомобил, управляван от доброволец в щаба на чужда политическа партия. "Не може изборите, за тези пусти европейски пари, да водят до такива неща", коментира лидерът на БСП.

Бюджетът е от невидимите резултати на тези избори, коментира още той. Според него се очертава един десен бюджет, който няма даде нищо на българските граждани. Затвърждава се тенденцията за нисък процент от БВП за преразпределяне през бюджета. Ако в Европа се преразпределят средно 50%, то в България се колебаем в зоната 37-38%. На този фон е явно социалното замразяване на редица плащания, свързани с хората, които най-тежко понасят последиците от кризата, коментира Миков.

По думите му задлъжняването на страната ни продължава. "Това очертава тежка безперспективност и отсъствие за отговорност в правителството. Няма да поставям въпроса как се отразява това и на демографската криза. Всички тези въпроси са на фона на стремглавото увеличаване на външния дълг на страната и усвояването на кредити, без те да водят до положителни перспективи пред страната", обясни още Миков.

Полицията не е била неутрален участник в тези избори, коментира още лидерът на БСП. По думите му органите на реда са реагирали и проверявали анонимни сигнали, за да се неутрализират активисти на БСП. "Прави впечатление, че не само БСП участва в тези процеси. С тези избори беше сложен кръст на демокрацията у нас, посочи Миков.

Той обясни, че БСП е взела решение, групите ѝ в страната да поканят на разговор общинските съветници от БСП, АБВ и "Движение 21" за обсъждане на лява съвместна политика. "Това няма да бъде пазарлък за постове", уточни Миков. "Нашите израни съветници са отворени за такъв тип преговори. Това ще бъде тест за политиката, която ще се провежда в съответните общински съвети", коментира още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване