11/03/15 07:55
(http://www.klassa.bg/)

Вода заглушава шума в нова зала

 National Sawdust е пространство за събития, което отне пет години и куп инженерна магия да се реализира. Намиращо се в Уилямсбърг, Бруклин, сградата е с нестопанска цел и търси творческия процес зад правенето на музика. Това е очарователно, но дизайнът привлича вниманието. Ранните проекти на дизайнерите, изразяваха подреждане кутия в кутия, запазвайки външната форма, но да построят нещо ново вътре. Докато решават няколко проблема с дизайна, което означава да не прониква звук вътре в пространството за изпълнения, както и да не излиза звук от залата, поради разположението си в центъра на Ню Йорк. С минаващото метро отдолу и натоварения трафик извън, дизайнерите решили да поставят над 1000 фонтана, които да поглъщат шума и превръщат тази енергия в топлина.

Пространството за изпълнение е вдъхновено от къщите от 18-ти век, времето, когато творбите на музикантите отговоряли на фонетичните особености на пространството. Също така помещението може да се регулира и промененя за различни изпълнители. Тези плоски повърхности са идеални за прожектиране на 3D мапинг, нещо, което не е било популярно през 18-ти век.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване